Nieuws & werfinfo

Terug naar home

25/11/2016

Persbericht - Agter de Heuf pakt uit met solidair wonen voor terrasliefhebbers

MET 66 APPARTEMENTEN GAAT OVERPELTS WOON- EN ZORGPROJECT EERSTE FASE IN
OVERPELT – Tussen de dorpskern van Overpelt en het Mariaziekenhuis aan de Burgemeester Van Lindtstraat worden de werken aan Agter de Heuf opgestart. Daarmee gaat ook de eerste verkoopfase in. In dit woonproject met aandacht voor solidariteit en zorg beloven de ruime terrassen met tuinzicht de grootste troef te worden: “Ons ontwerp verzekert dat het terras ook echt een leefruimte vormt, als een verlengstuk van het thuisgevoel”, licht architect Willem Van Hoof van architecten@nova-zembla toe.

Lees meer

28/10/2016

Persbericht gemeente Overpelt: Verbeterd RUP ’Agter de Heuf’ voor invulling publieke ruimte

De gemeenteraad van donderdag 27 oktober 2016 gaf definitieve goedkeuring aan een verbeterd Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) “Agter De Heuf”. Het bestaande RUP werd op een aantal punten bijgesteld, vooral om de inrichting van het openbaar domein en de toekomstige gebouwen beter op mekaar af te stemmen. Een projectontwikkelaar begint binnenkort met de werken voor de bouw van een aantal woningen, kantoren, diensten  en/of winkels en bijhorende parkeergelegenheid. En dus maakt de gemeente van de gelegenheid gebruik om het openbare domein in dit stukje centrum ook meteen aan te leggen. Dit definitief bijgestelde RUP is daarbij als het ware de handleiding. “Voor de concrete invulling zullen we in overleg gaan met de buurtbewoners,” zegt burgemeester Jaak Fransen.

Lees meer

12/06/2015

Procedure bouwaanvraag van start

De eerste fase van de ontwikkelingen op de projectsite Agter de Heuf in Overpelt, met name het archeologisch onderzoek, is beëindigd.

Lees meer

03/11/2014

Start archeologisch onderzoek project Agter de Heuf op 12 november.

De eerste fase van de ontwikkelingen – met name het archeologisch onderzoek - gaat van start op woensdag 12 november.

Lees meer

23/05/2014

Project Agter de Heuf in Overpelt gegund.

Het gemeentebestuur van Overpelt heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van het project Agter de Heuf, goed voor meer dan 200 wooneenheden

Lees meer