Nieuws & werfinfo

Terug naar overzicht

25/11/2016

Persbericht - Agter de Heuf pakt uit met solidair wonen voor terrasliefhebbers

Agter de Heuf is een veelzijdig woon- en zorgproject dat bestaat uit starterswoningen, luxeappartementen, zorg- en assistentiewoningen, sociale woningen, huisvesting voor personen met een handicap en een zorgboulevard inclusief hotel met zorg. “De slogan van het project is niet voor niets ‘Waar iedereen zich thuis voelt’”, aldus Erik Leijssen van projectontwikkeling Lamoo nv. In totaal gaat het om meer dan 200 wooneenheden, handelsruimtes, horecazaken, kantoren en een ondergrondse parkeergarage met minstens één parkeerplek per appartement.

Genieten van tuin en terras

“Fase 1 van Agter de Heuf bestaat uit 32 huur- en 34 koopappartementen en is een mix van 1-, 2-, en 3-slaapkamerappartementen mét terras voor een breed doelpubliek”, licht de projectontwikkelaar toe. “Hiermee spelen we in op de uiteenlopende troeven van Overpelt als toenemend populaire woonlocatie: een groot aanbod aan zorginstellingen en sterk uitgebouwde industrie, maar ook onderwijs en recreatie in de buurt vormden de basis voor het concept.” Bushaltes en de opstapplaats voor de trein zijn eveneens vlakbij gelegen.

De koopappartementen zijn alle voorzien van een ruim inpandig privéterras. De terrassen hebben een gemiddelde oppervlakte van 34 m² en worden zo echt uitgebreid tot een leefruimte, waar bewoners dagelijks gebruik van kunnen maken: “De maxiterrassen zijn perfect om op te ontbijten, naar de zonsondergang te kijken met een aperitiefje, je groene duim te oefenen op de terrasplanten of gewoon te genieten van de frisse lucht.”

Centrumvisie verwezenlijkt

Burgemeester Jaak Fransen is alvast erg tevreden over dit nieuwe woon- en zorgproject in zijn gemeente: “Overpelt is één van de snelst groeiende gemeenten van Limburg: jaarlijks neemt onze bevolking toe met meer dan 1 %. Daarom zijn dergelijke projecten waar verschillende generaties solidair samenwonen van groot belang voor Overpelt en omstreken.” Daarnaast is het gebied Agter de Heuf volgens de burgemeester een belangrijke ‘missing link’ in het centrum. “Daar komt straks dus verandering in; het wordt een groene en autoluwe schakel tussen de zogenaamde inkomhal tussen de Ringlaan en de Oude Markt.”

Agter de Heuf geeft zo uitvoering aan de in 2010 opgestelde Centrumvisie, die een globale kijk biedt op de open ruimten binnen het centrum. Hierdoor kunnen zowel bewoners als bezoekers weldra op het multifunctionele publieke plein van Agter de Heuf terecht om even te herademen of elkaar te ontmoeten. Het plein zal door de gemeente ingericht en onderhouden worden.

Optimale bezonning

In de eerste fase wordt er met residenties C1+C2 een totaal van 66 appartementen gebouwd. “Deze bevinden zich op de zuidelijke begrenzing van het projectgebied”, gaat architect Willem Van Hoof verder. “Voor alle woningen werd een optimale bezonning nagestreefd, waar mogelijk met doorzonprincipe.”

Ook met duurzaamheid werd - zowel bij de materiaalkeuze als het ontwerp - sterk rekening gehouden door architecten@nova-zembla en projectontwikkelaar Lamoo nv. Ze investeerden fors in de nieuwste isolatietechnieken om een modern leefcomfort te garanderen: “De buitenste schil van de gevel bestaat uit gevelsteen en de binnenste gevelschil uit hout. De appartementen hebben daardoor een minimum aan warmteverlies en dus ook aan energiekosten. Ook met water wordt slim omgesprongen. Het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en het overschot wordt geïnfiltreerd.” Wonen in Agter de Heuf belooft dus zeker toekomstgericht wonen te worden.